Haugalandet som Silicon Bay

Under partnerkonferansen så Thorhild Widvey på Haugesundregionen sin plass i «resten av verden». Hun ser store muligheter, men bare om man samarbeider strategisk.

Tidlige olje- og energiminister Thorhild Widvey har i dag en rekke styreverv, blant annet styreledervervet i Statkraft. Hun kjenner regionen godt, og hadde under RENergi-programmets partnerkonferanse klare tanker om hvordan vi bør posisjonere oss.

Mangler en felles strategi

– Gjennom rike naturresurser og fremoverlente innovative leder har Haugalandet og Sunnhordland store muligheter. Men regionen mangler en overordnet strategi for hvor regionen skal være de neste årene. Og vi er for lite ambisiøse og for lite koordinerte.

Haugalandet må ha større ambisjoner, og dere må prøve å nå dem sammen! Hvor er Haugalandet i 2040 og 2050? Hva har vi fått til da? Og hva kreves for å få det til?

Hun brukte Statkraft som eksempel.

– Selskapet har som ambisjon å være verdensledende på fornybar kraft innen 2025. ¾ av verdens klimautslipp er energirelaterte, og alt kan ikke elektrifiseres. Det blir derfor også viktig med hydrogen, CCS, biodrivstoff og energi-effektivisering. Her kan Haugalandet ta posisjon. Men det krever at dere tenker stort, og at dere tenker sammen, understreket hun.

Kan bli Silicon Bay

Widvey utfordret de fremmøtte til å lage en strategi for Haugalandet 30-40-50. Og hun sammenlignet med Silicon Valley.

– I Silicon Valley er de rause med hverandre, og de deler informasjon. Klarer vi å få til dette, har Haugalandet faktisk muligheten til å få til noe av det samme. Kanskje vi kan bli en Silicon Bay?, avsluttet hun.

Aktuelt

Mer kraft til Haugalandet

Klart for store industrietableringer i Haugaland Næringspark med ny kraftlinje!

Haugalandet som Silicon Bay

Thorhild Widvey ser store grønne muligheter, om regionen samarbeider strategisk.

Hydrogen – en viktig del av klimaløsningen!

Hydrogen blir en viktig del av Europas klimaløsning, og Gassco kan distribuere til kontinentet.